Att tänka på

Ringen ska inte ramla av och inte heller sitta för hårt. Om man är ovan att bära ring känns det ofta som att den ska ramla av i början, speciellt om man är sval om fingrarna på morgonen när man sätter på sig ringen. Under dagen sväller fingrarna oftast lite grann och då ska ringen sitta perfekt. Om den är för tight kommer det kännas obehagligt.

Det finns olika sätt att mäta ringens storlek men vi på Penny et Joli mäter efter ringens inre diameter. Vi har utgått från de vanligaste storlekarna och har storlek 16.5, 17.5 samt 18 som ordinarie storlekar. Vi kan justera storleken 0.5 mm upp eller ner mot en avgift på 500 kronor.

Hur mäter jag min storlek?

Det finns flera sätt  att mäta sin ringstorlek på. Testa och jämför gärna resultaten från flera av metoderna för att öka sannolikheten att du mäter upp rätt storlek.

  • Gå till en guldsmedsbutik oh be att få mäta upp din storlek.
  • Ta en ring du redan har hemma och mät invändig diameter med ett skjutmått. Om det visar tex 17.5 mm så är det din storlek.
  • Ta en befintlig ring hemma och mät invändiga omkretsen med ett måttband. Dela måttet med pi (3,14159). Resultatet är lika med den invändiga diametern, alltså storleken. Exempel: Invändig omkrets = 55 mm. 55/3.14159 = 17.5

Observera att Penny et Joli ej ansvarar om storleken du har beställt visar sig vara för stor eller för liten. Vi garanterar enbart att vi skickar den storlek du har beställt.